Километрични опашки на Капитан Андреево

Километрични опашки от тирове се образуваха на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщава bTV. Колоната от изчакващи камиони е дълга близо 9 км.

Капитан АндреевоСпоред Агенция „Митници“ причината за задръстването е предстоящият Байрам – от утре до 9 юни включително всички държавни и общински служители в Турция излизат в почивка. Банките също няма да работят. По тази причина фирмите бързат да доставят пратките си преди празника.

Въпреки че на „Капитан Андреево“ се работи на пълни обороти и няма никакви технически проблеми, закъсненията на пратките са факт, а те носят големи загуби на шофьорите и фирмите, които ще трябва да плащат неустойки.

Според статистиката за последните 24 часа на граничния пункт са обработени общо 2000 камиона, от които на изход – над 1880. Това е максималният капацитет на ГКПП-то.

От Агенция „Митници“ се опасяват, че през почивните дни задръстване ще се образува и при леките автомобили, тъй като много гастарбайтерите, които живеят и работят в Западна Европа, вероятно ще се върнат по родните си места за празника.
Източник: www.news.bg

Вашият коментар