Нови правила по автомагистралите в Австрия

От днес в Австрия е разрешена максимална скорост от 140 км/ч

По две отсечки от най-натоварената магистрала в страната. Това стана резултат от взетото решение за увеличаване с 10 км/ч на максималната скорост за пътуване. Става дума за тестов период от една година. След изтичането му ще бъде взето решение дали промяната остава или ще бъде премахната.

Тези норми бяха огласени от транспортния министър Норберт Хофер от крайнодясната Партия на свободата. Според някои наблюдатели мярката е популистка и цели привличане на подкрепата на шофьорите към тази политическа сила.

По изчисления при увеличаване на скоростта си с 10км/ч по отсечките с дължина 60 км шофьорите ще си спестят 2 минути от своето време при пътуване от Виена или от Залцбург по „ускорените“ отсечки.

Опозиционни партии в Австрия, природозащитници и други среди в обществото критикуват стъпката. Те смятат, че по този начин ще се увеличи опасността от инциденти.

Хофер каза, че пътищата и колите са се подобрили, така че е време да се провери дали може да се повиши скоростта на движение.

Цени за винетни стикери в Австрия – 2018 г.

Валидни за: Мотоциклети (включително мотоциклет с кош) и автомобили с максимално допустимо тегло до 3.5 тона. Теглото на всякакви прикачени ремаркета не се добавя към теглото на теглещия автомобил.

Винетка 10 дни Винетка 2 месеца Годишна винетка
Цена за мотоциклети 5.20 EUR 13.10 EUR 34.70 EUR
Цена за автомобили
и превозни средства с макс. допустима маса 3.5 тона (за ремарке/каравана/платформа не се доплаща)
9.00 EUR 26.20 EUR 87.30 EUR

Източник.

 

Ние от Проспед Лоджистик сме млада и бързо развиваща се компания, извършваща вътрешен и международен транспорт. Разполагаме с голяма мрежа от партньори във всички Европейски страни. Това ни дава възможност да предоставяме конкурентни цени и кратки транзитни срокове.
Мисията на Проспед Лоджистик е чрез изграждането на сигурни, дълготрайни и основани на коректността партньорства да помогне на българския бизнес да бъде по-конкуретноспособен, по-добър и по-желан партньор на европейските пазари. Изграждането на пълноценни партьорства с малкия и средния бизнес е основен приоритет.

 

Вашият коментар