Полезна информация за транспорт на товарите Ви през Декември

През месец Декември се наблюдава изкривяване на цените на транспортните услуги, които са породени от Коледните и Новогодишните празници и прибирането на почти всички камиони и техните шофьори за посрещането им.

Ще посочим как това може да повлияе на цената на транспортната услуга като направим описание на седмична основа описващо цената и възмможността за организиране на съответния транспорт.

Седмица 49:(3-9 декември)
 • Внос: Тук все още няма да се наблюдава разлика в цената спрямо предходен период.
 • Износ: очаква се леко повишение в цената, но въпреки това транспорта следва да се осъществи без особени затруднения.
Седмица 50:(10-16 декември)
 • Внос: Очаква се понижение на цената на транспорта, като това не следва да повлияе на възможността за осъществяване. Препоръчва се извършването на подобен транспорт в тази седмица.
 • Износ: Цените ще бъдат завишени, тъй като ще бъде силно ограничено времето и възможостта за намиране на обратен товар в оставащата седмица. Възможно е да се изпита затруднение с намирането на вариант за транспорт. Желателно е по-ранно планиране или изместване на доставката в седмица 49
Седмица 51:(17-23 декември)
 • Внос: Цените ще бъдат още по-ниски, но ще има ограничена възможност за намиране на свободно превозно средство. Препоръчва се седмица 50, ако е задължително осъществяването на транспорта в рамките на този месец. Ако може да си поволите получаване на стоката през месец януари е най-изгоден вариант
 • Износ: Цените са силно завишени, а и организирането на транспорт е почти невъзможно, тъй като няма да има налични камиони, които да обслужват износа на товари.
Седмица 52:(24-30 декември)
 • В оставащите дни до края на годината транспортните услуги ще са силно ограничени и не се препоръчва използването им, както по внос така и по износ.

2018г.

Постепенно цената на услугата ще се нормализира, но процесът ще е обърнат и първоначално цените по износа ще бъдат по-добри. Препоръчва се вносът да се осъществи през втората или третата седмица на януари, а през първата и втората седмица условията ще са най-подходящи за износ на стоки.

 

Ако статията Ви е харесала или имате допълнителни въпроси относно транспортните услуги, които използвате ще се радваме да се свържете с нас или споделите тази информация с колеги или близки, на които би била полезна.

Как да получите най-добри условия за Вашия транспорт?

За да бъде най-лесно и бързо отговорено на Вашето запитване моля посочете максимално подробна информация за товара, който имате:

 • Начална и крайна точка на доставка
 • Размери – Обем, линейни метри и др.
 • Вид – Какво всъщност се превозва, палетизиран, насипен, ADR
 • Тегло – Общо бруто тегло
 • Готовност за взимане – Дали е готов за товарене или ще бъде на определена дата
 • Имате ли заложен бюджет – При регулярен транспорт
 • Срок за заплащане на транспорта. – По-бърз срок може да понижи цената

Чрез подробна информация ще получите най-добрата оферта, а и ще си спестите допълителните въпроси, на които трябва да отговорите в последствие.

Как да се свържете с нас?

Можете да видите всички начини, по които можете да се свържете с нас тук.

Можете да прочетете полезни статии и информация в нашия блог тук.

 

Ние от Проспед Лоджистик сме млада и бързо развиваща се компания, извършваща вътрешен и международен транспорт. Разполагаме с голяма мрежа от партньори във всички Европейски страни. Това ни дава възможност да предоставяме конкурентни цени и кратки транзитни срокове.
Мисията на Проспед Лоджистик е чрез изграждането на сигурни, дълготрайни и основани на коректността партньорства да помогне на българския бизнес да бъде по-конкуретноспособен, по-добър и по-желан партньор на европейските пазари. Изграждането на пълноценни партьорства с малкия и средния бизнес е основен приоритет.

 

Вашият коментар