Комплектен товар

Провоз на комплектен товар от Проспед Лоджистик

Превоза или транспортирането на комплектни товари е основна част от дейността на Проспед Лоджистик. Комплектен товар е този, който се транспортира самостоятелно в превозното средство без значение от неговия вид.

Международните и местните комплектни товари се транспортират и доставят с транспортни средства, които са предназначени за това.

Проспед Лоджистик разполага със следния автопарк

Камион-фургон – това е един от най-често използваните видове камион. По-голямата част от тях са със затворено товарно помещение. Стандартно се покриват с обикновен или подвижен брезент, което позволява лесното отваряне отстрани.  Когато е с обикновен брезент полуремаркетата може да се товарят и отгоре, например с кран. Обикновено товарното помещение е с Д 4,5 – 5,5 м; Ш  2,5 м и В 2 м. Имат различно приложение, като може да се използват за превоз на добитък, както и за автовози. Могат да имат хладилна надстройка, система с чупещо се рамо или подемна платформа.

Прицепи – на практика повечето видове товари могат да се превозят с този вид камион. Едно от главните им предимства е, че могат да бъдат товарени отгоре, отстрани и отзад. Могат да бъдат с брезентово или твърдо покритие. Полезната площ за разполагане на товара е следната: Д – 13,50 м; Ш – 2,5 м; В – 2,7 м. Товароносимостта може да варира между 20 – 22 т. Прицепите побират  до 33 европалета. Обема на камионите е до 96 м3.

Мегатрейлъри – може да се каже, че това са прицепп с увеличени размери, чийто обем е 100-104 м3. Превозва същите товари като прицепа. Има товароподемност до 24 тона, като товаренето се съобразява с маршрута и законовите изисквания в съответната страна.

Хенгери – това е камион плюс ремарке. Едно от главните му предимства е бързото товарене/разтоварване и увеличеният обем до 120 м3, което увеличава мястото за товара.
Недостатъкът на този вид камиони е, че не стават за превоз на дълги товари. Товарът който побират може да е между 16 до 22 тона. Използва се за различни видове товари.

Хладилни камиони – имат хладилна установка и са за превоз на стоки, които трябва да поддържат температурен режми. Такива са плодове, зеленчуци, лекарства, млечни продукти и др. В товарното помещение се поддържа температура от +25 С˚ до -25 С˚ в зависимост от товара. Стандартните камиони са с обем 92 м3 и товароносимост до 22 т. Могат да поберат до 33 европалета.

Специфични средства за превоз на товари

Контейнеровози – за превоз на различни видове контейнери. Стандартната товароносимост е 20 – 30 тона. Тъй като контейнерите са с непроменящи се стандартни размери, ремаркетата, с които ги превозват имат стандартни закрепващи механизми и размери. Най-разпространени са контейнерите 20 фута с маса 24 000 кг и 40 фута с маса 30 480 кг.

Камиони за превоз на дрехи (Дрехарки) – с тях се извършва транспорт на фирми произвеждащи или търгуващи с конфекция. Камионите са снабдени със специално оборудване, за да се запазят дрехите от повреда.

Камиони за извънгабаритни товари – Камиони със специални платформи, върху които може да се разположи извънгабаритен товар.

ПроСпед Лоджистик – Вашето решение и партньор

Ние от Проспед Лоджистик можем да Ви предложим решение за транспорт на Вашия комплектен товар от/до посочените страни. Разполагаме със собствен автопарк обслужващ тези релации, а добрите ни отношения с голям брой други превозвачи ни позволяват да Ви предложим най-доброто, най-бързо и подходящо решение за Вашия транспорт.

Как да получите най-добри условия за Вашия комплектен товар?

За да бъде най-лесно и бързо отговорено на Вашето запитване моля посочете максимално подробна информация за товара, който имате:

  • Начална и крайна точка на доставка
  • Размери – обем, линейни метри и др.
  • Вид – какво всъщност се превозва, палетизиран, насипен, ADR
  • Тегло – обще бруто тегло
  • Готовност за взимане – Дали е готов за товарене или ще бъде на определена дата
  • Имате ли заложен бюджет – При регулярен транспорт
  • Срок за заплащане на транспорта. – По-бърз срок може да намали цената

Чрез подробна информация, по-бързо и лесно ще получите най-добрата оферта, а и ще си спестите допълителните въпроси, на които трябва да отговорите в последствие.

Как да се свържете с нас?

Можете да видите всички начини, по които можете да се свържете с нас тук.

Можете да прочетете полезни статии и информация в нашия блог тук.

 

Ние от Проспед Лоджистик сме млада и бързо развиваща се компания, извършваща вътрешен и международен транспорт. Разполагаме с голяма мрежа от партньори във всички Европейски страни. Това ни дава възможност да предоставяме конкурентни цени и кратки транзитни срокове.
Мисията на Проспед Лоджистик е чрез изграждането на сигурни, дълготрайни и основани на коректността партньорства да помогне на българския бизнес да бъде по-конкуретноспособен, по-добър и по-желан партньор на европейските пазари. Изграждането на пълноценни партьорства с малкия и средния бизнес е основен приоритет.